Rijbewijs halen op 17-jarige leeftijd

Tegenwoordig kun je al lessen vanaf je 16,5 jaar!

Je mag gaan beginnen met rijlessen als je 16,5 bent en examen doen zodra je 17 bent! Als je dan geslaagd bent mag je tot je 18e uitsluitend rijden onder begeleiding van een `coach`. Dat kan iedereen zijn die minimaal 5 jaar in het bezit is van een geldig rijbewijs en van “onbesproken”gedrag is.

Voor meer info over dit onderwerp zie 2todrive en anders bel ons!

Je moet ook 16 jaar zijn om theorie te mogen doen. Voordat je een TTT of een praktijkexamen kan doen moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen! Het theoriecertificaat is anderhalf jaar geldig! Een theorie-examen kun je online reserveren via het Cbr(IDEAL) met je DigiD, hou rekening dat een DigiD aanvragen wel 5 dagen kan duren! Uiteraard heb je hier wel een geldig identiteitsbewijs voor nodig.

We geven zelf geen theorieles, maar kunnen je eventueel wel opgeven voor een cursus als dat nodig mocht zijn! Theorieboeken (+cd-rom) zijn wel bij ons verkrijgbaar!

Rijlessen worden in principe gegeven op alle dagen( en alle avonden, behalve zaterdag, zondagavond). Vanaf je eerste rijles krijg je een vaste rij-instructeur! Zijn er redenen om te switchen van een instructeur is dit natuurlijk altijd mogelijk! De lessen verlopen volgens een stappenplan en worden afgestemd op jouw leertempo/talent! Ook krijg je een leskaart mee waarop de afspraken en betalingen worden bijgehouden.

Vaak is een TussenTijdseToets een aanrader. Een Examinator van het CBR geeft je dan advies hoe je de rijopleiding succesvol kan afronden. Omdat een TTT verloopt zoals een gewoon examen, kan nervositeit worden weggenomen en wordt meestal vrijstelling gegeven voor de bijzondere verrichtingen, zodat je met je echte examen beter kan presteren! De Rijlessen duren 1 ½ uur ( of eventueel 2 uur), 1 uur is tekort, omdat je dan niet kan oefenen in de examenomgeving. We proberen ook meestal 2 of 3 weken vooruit te plannen.

Autorijschool Vergeer
Johan de Ridderlaan 18
3417 CG Montfoort
Stuur ons een email

Esther vergeer      06 - 53524999
Nico van Rijswijk  06 - 34415499
Peter Janssen         06 - 28229633